Hibah Bersyarat : Satu Strategi Wariskan RM500,000

Ceritanya Bermula Di Sini…
 .

Antara perkara yang paling ditakuti dalam hidup saya ialah jika anak-anak tiba-tiba menjadi yatim dan isteri tiba-tiba menjadi balu. Tak dapat bayangkan bagaimana perasaan anak-anak saya yang kehilangan ayah. Tentu tak dapat bayangkan bagaimana perasaan isteri, dan macamana diaorang nak teruskan hidup tanpa saya.

.

.

.

So pada awal tahun 2018, saya tercari2 satu cara bagaimana saya boleh tinggalkan RM500,000 kepada anak-anak dan isteri jika saya tiba-tiba meninggal dunia. Sebab kawan2 saya pun ramai yang dah meninggal disebabkan kemalangan, penyakit kuman dalam otak, kanser, penyakit misteri, denggi dan sebagainya.

.

Mengikut perkiraan, untuk nak dapat  RM500,000 saya perlu menabung sebanyak RM2083 sebulan selama 20 tahun.  Itu sekiranya saya masih hidup sehingga 20 tahun akan datang.

.

Menabung RM2083 sebulan?

.

Owh tidak… Susah nak simpan 2k sebulan dengan kos sara hidup yang tinggi sekarang ni..

.

Walaupun saya akui menyimpan 2k setiap bulan tu bagus… Tapi saya memang tak mampu untuk simpan sebanyak tu setiap bulan. Lebih-lebih lagi banyak lagi komitmen lain seperti ansuran rumah, kereta, daily expences yang perlu saya bayar.

.

So muktamad, saya cuba fikir cara lain..!

.

Now Macam Mana Nak Dapatkan RM500,000?

.

Saya mula carik idea… Macam-macam cara saya fikir untuk dapatkan dapatkan 500k…Tapi nampaknya hasil tarak… Masa dan tenaga je yang banyak terbuang!

.

.

Hinggalah sampai satu hari, tergerak saya nak tanya kawan saya seorang perunding kewangan… Actually saya bagitahu hasrat nak sediakan RM500,000 untuk family, if saya tiba2 meninggal dunia.  

.

.

Dari situ saya dapat penerangan tentang Hibah Bersyarat dan …Alhamdulillah saya dah dapat satu solution… Agak mudah dan menjimatkan.

.

Bila saya apply, maka terhasillah satu solution baru yang KEBABOOM!

.

Alhamdulillah sejak hari tu saya yakin boleh wariskan RM500,000 kepada anak-anak dan isteri pada bila-bila masa dengan simpanan bulanan hanya RM200 sahaja, tanpa perlu spend RM2083 sebulan… Jimat RM1800 kut.. Memang teruja gila!!

.

.

.

Buat Hibah Bersyarat

.

Bila dah ada ilmu tu, saya pun mula mendaftar sebagai peserta hibah bersyarat melalui Dokumen Hibah PruBsn Warisan

.

Saya letak nama isteri sebagai “penama” sebab kalau saya meninggal dunia, insyaAllah wang RM500,000 akan terus masuk ke akaun dia.

.

Tak caya korang boleh tengok sendiri sebahagian daripada dokumen hibah kat bawah ni :

.

.

Alhamdulillah isteri sangat terharu bila saya tunjuk dokumen hibah RM500,000.… Maklumlah, sebelum tu dia pun asyik terfikir macamana la nasib dia dan anak-anak kalau tiba-tiba saya meninggal dunia.. Kali ni, insyaAllah tak perlu bimbang lagi!…Saya tumpang terharu dan gembira…

.

….

Dibawah ni ialah PENAMA @ PENERIMA HIBAH iaitu isteri saya yang tercinta.

.

Untuk makluman korang, Hibah PruBsn Warisan adalah satu Dokumen Hibah Bersyarat dibawah kelolaan Prudential Bsn yang berlandaskan prinsip-prinsip syariah berdaftar dibawah akta takaful 1984 dan dikawal oleh Bank Negara Malaysia.

.

Testimoni cek yang pernah diterima oleh penama Hibah sebelum ni.

.

Yang bagusnya, Plan ni ade sediakan simpanan pelaburan juga. Ilustrasinya seperti dibawah ni:

.

Anggaran simpanan selepas 20 tahun ialah RM60,364. Manakala anggaran simpanan selepas 30 tahun ialah RM77,263.

.

Ape Yang Hebak Sangat Tu?

.

Mungkin korang sekarang tertanya-tanya…“Bila Mati je ke boleh dapat Hibah RM500,000 tu? .

.

NO…NO…NO ! 👊.

.

Ia bukan sekadar itu…Tapi kalau korang tiba-tiba lumpuh sampai tak dapat bekerja pun dah boleh dapat Hibah RM500,000 tu …Bahkan, dia cover sehingga umur kita 70 tahun.

.

.

Actually ada DUA benda utama yang dia cover dalam Hibah PruBsn Warisan ni sehingga umur 70 tahun.

Kematian – Penama(Isteri/Anak/Sesiapa saja) akan dapat RM500,000 jika korang ditakdirkan meninggal dunia.

Lumpuh – Korang akan dapat RM500,000 jika ditakdirkan lumpuh sampai tak dapat bekerja.

.

.

.

Pendek kata, kalau korang daftar Hibah ni, insyaAllah isteri mempunyai sumber kewangan yang kukuh untuk membesarkan anak-anak.

.

Mungkin dia juga tidak perlu berfikir untuk mencari suami baru kerana kewangan yang korang sediakan sudah cukup untuknya. .

.

Sudah tentu isteri dan anak-anak akan mengenang korang sebagai suami yang bertanggungjawab kerana menyediakan Hibah sejak dari awal”.

.

.

Korang Nak Pilih Mana Satu?

.

Ok la…Maaf panjang pulak sembang kat sini …Sekarang cuba tanya diri masing-masing pulak…Yang mana satu jadi pilihan korang :

.

.

Nak berterusan hidup seperti seperti biasa, seolah-olah tiada apa-apa akan terjadi pada masa akan datang?

.

Nak menabung RM2083 sebulan?

.

ATAU

.

Korang nak jadi SUAMI / BAPA / PARENT yang tersenyum melihat isteri dan anak-anak bahagia dalam kesenangan serta berjaya meneruskan hidup dengan selesa walaupun korang sudah tidak lagi bersama-sama mereka suatu hari nanti…

.

.

Macam Mana Nak Daftar Hibah ni?

.

Saya faham korang teruja nak menyertai Hibah PruBSN Warisan ni…😉…Tapi sebelum tu elok saya bagitau awal-awal… Tak semua orang layak dapatkan hibah ni…Hanya mereka yang sihat dan belum ada penyakit kritikal sahaja yang layak!.

.

.

Sila klik button di bawah laju-laju untuk bertanya info lanjut

.

Testimoni dari Sinar Harian 2013

Jom bersama-sama saya sertai Hibah PruBsn Warisan.
InsyaAllah saya akan bantu.

KLIK SINI UNTUK INFO LANJUT